`guix home reconfigure` not installing packages in configuration file.

DoneSubmitted by Ry Pemberton.
Details
3 participants
  • Andrew Tropin
  • Ludovic Courtès
  • Ry Pemberton
Owner
unassigned
Severity
normal
R
R
Ry Pemberton wrote on 3 Jan 18:47 +0100
(name . bug-guix@gnu.org)(address . bug-guix@gnu.org)
_pMNkPy1PAeI8odMKaQHD0DaMDQd4blbjtZ21qf00bwXp0Hv3ISumrZ222ihO5-uNi4XHKcebVkwfTDDom-dmVTWVZV7HV9n4ZsI_ygVmRc=@pm.me
Hello :)

I've run into a strange issue where `guix home reconfigure` does not install the packages listed in the (home-environment(packages(append))) block.

It isn't throwing any errors except for a warning:
WARNING: Use of `load' in declarative module (#{ g56}#). Add #:declarative? #f to your define-module invocation. unbound-variable(#f "Unbound variable: ~S" (make-system-contructor) #f)

I am not using define-module as far as I know.
Guix Version: d87c292d7d4ec7349b22278bca45c9a7ca03ffe4
OS: GuixSD

Here is my guix home file:

It is invoked with 'guix home reconfigure'.

Thank you for your time
- Ry (opalvaults)
Attachment: file
R
R
Ry Pemberton wrote on 3 Jan 19:04 +0100
Added output of guix home reconfigure + added notes
(name . 52982@debbugs.gnu.org)(address . 52982@debbugs.gnu.org)
N5UQPc7VhxIEMjBOcvXsaPbl3zaDf5GnjygFwIV9HPcy_QyoxpEXwW8syI1ngbBHNYfMR_gjWK_1Ha_Nod3NfDeO_AeyDOdOkGYNqBX0o8c=@pm.me
I've upped the times on the pastes in case they expire. I've also included the output from guix home reconfigure.

Output of guix home reconfigure

guix-home.scm file

Some added notes:
- This is on a fresh install of Guix.
- It seems to symlink just fine.

- Ry (opalvaults)
Attachment: file
R
R
Ry Pemberton wrote on 3 Jan 19:34 +0100
(No Subject)
(name . 52982@debbugs.gnu.org)(address . 52982@debbugs.gnu.org)
qG2mfZMjRbT-3rNDOYZMMMI0UOAeVZkCwILz-1lnulDDNh1wk0t1Hl1wCuwffjOf9ZctNI_MmiQndlO_f7bja-yF1n39ZnKUzt17GMyOxdI=@pm.me
I tested by adding another package to the file to get output. It installs the package but does not add the binary to my path:

doing a find on waybar:

So it's installing all of these packages and creating the derivation fine but they are not installing locally?
- Ry
Attachment: file
L
L
Ludovic Courtès wrote on 6 Jan 17:43 +0100
Re: bug#52982: `guix home reconfigure` not installing packages in configuration file.
(name . Ry Pemberton)(address . rpem66@pm.me)(address . 52982@debbugs.gnu.org)
8735m0erxf.fsf@gnu.org
Hi,

Ry Pemberton <rpem66@pm.me> skribis:

Toggle quote (5 lines)
> I've run into a strange issue where `guix home reconfigure` does not install the packages listed in the (home-environment(packages(append))) block.
>
> It isn't throwing any errors except for a warning:
> WARNING: Use of `load' in declarative module (#{ g56}#). Add #:declarative? #f to your define-module invocation. unbound-variable(#f "Unbound variable: ~S" (make-system-contructor) #f)

Most of the paste.debian.net links are already unavailable.

Could you paste the config file and command output in-line?

Thanks in advance,
Ludo’.
L
L
Ludovic Courtès wrote on 24 Jan 15:25 +0100
control message for bug #52982
(address . control@debbugs.gnu.org)
87wniptdmf.fsf@gnu.org
tags 52982 + moreinfo
quit
A
A
Andrew Tropin wrote on 4 Jul 07:25 +0200
(address . control@debbugs.gnu.org)
87a69p5u0y.fsf@trop.in
close 52982
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
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=uLMU
-----END PGP SIGNATURE-----

?
Your comment

This issue is archived.

To comment on this conversation send email to 52982@debbugs.gnu.org