slim: missing icons in i3

OpenSubmitted by Jonathan Brielmaier.
Details
2 participants
  • Jonathan Brielmaier
  • raingloom
Owner
unassigned
Severity
normal
J
J
Jonathan Brielmaier wrote on 28 Jul 2020 11:46
Missing icons in i3
(name . bug-guix)(address . bug-guix@gnu.org)
e7c24501-767f-e523-8986-8b49957680f9@web.de
I have an annoying issue here whith missing icons in i3. It is installedvia the system configuration as well as `mate-desktop-service-type`.
i3 session==========
When I log into i3 from slim and open a program like caja it's missingalmost all it's icon.
Having a closer look what happens:
```caja --gtk-debug=all[..]look up icon dir/run/current-system/profile/share/icons/hicolor/16x16/actions[..]```It only looks up in /run/current-system/profile/share/icons/hicolor
The strange thing is after I once started mate-appearance-properties andclose it after wards, the icons do appear in caja et. al.
MATE session============
When I do the same inside a running MATE session the icons appear asexpected.
J
J
Jonathan Brielmaier wrote on 31 Aug 2020 19:28
(address . 42575@debbugs.gnu.org)
5e61b558-e806-373e-0426-853c866195c5@web.de
If some one has an idea how to debug that I would be happy.
I tried `strace -f` and looked around at all those icon places, but Ican't find something suspicious.
My theory is that when clicking `mate-appearance-properties` somethingcreates or refreshes some caches in the background...
R
R
raingloom wrote on 4 Sep 2020 20:30
(address . 42575@debbugs.gnu.org)
20200904203040.7c40029b@riseup.net
On Mon, 31 Aug 2020 19:28:33 +0200Jonathan Brielmaier <jonathan.brielmaier@web.de> wrote:
Toggle quote (11 lines)> If some one has an idea how to debug that I would be happy.> > I tried `strace -f` and looked around at all those icon places, but I> can't find something suspicious.> > My theory is that when clicking `mate-appearance-properties` something> creates or refreshes some caches in the background...> > >
I've been having a similar issue with i3wm on SLIM but not on GDM forabout a year now. Haven't gotten anywhere so far with debugging it.Installing icons did not help.Sway has the same issue.
J
J
Jonathan Brielmaier wrote on 4 Nov 2020 22:05
Missing icons in i3
(address . 42575@debbugs.gnu.org)
2c1cc058-6bbe-e0dd-fc81-a63c829da518@web.de
I'm using now sddm+sway and the issue went away. So it seems very likelythat its an issue of slim.
J
J
Jonathan Brielmaier wrote on 4 Nov 2020 22:08
control
(address . control@debbugs.gnu.org)
4a959d42-cccb-de93-b7b1-82b87ff9de91@web.de
retitle 42575 slim: missing icons in i3
?
Your comment

Commenting via the web interface is currently disabled.

To comment on this conversation send email to 42575@debbugs.gnu.org